Data rozpoczęcia 17.04.2024
Godzina 09:00 - 14:00
Miejsce imprezy Szkoła Podstawowa nr 172
Adres Jaskrowa 15, Łódź
Rodzaj imprezy
wykład
Organizator Centrum Badań Molekularnych i Makromolekularnych Polskiej Akademii Nauk w Łodzi
Prowadzący imprezę dr Agnieszka Tomaszewska-Antczak
Adresaci imprezy
Szkoła podstawowa (klasy IV-VI)
Szkoła podstawowa (klasy VII-VIII)
Wymagana wcześniejsza rejestracja na imprezę:
Brak wolnych miejsc
E-mail agnieszka.tomaszewska@cbmm.lodz.pl
Numer telefonu 42 6803215
Opis imprezy
Wykład odpowiada na pytania: Jak powstaje czekolada? Co naprawdę kryje w sobie słodka tabliczka? Czy warto "grzeszyć" spożywając ją? Dlaczego czekolada nas uszczęśliwia? Przedstawimy pozytywny wpływ niektórych składników czekolady na organizm ludzki.