Łódzkie Towarzystwo Naukowe - Łódź Innowacyjna od zawsze

Wykład dla przyjemności, czyli kilka słów o czekoladzie


Data rozpoczęcia 17.04.2024

Godzina 09:00 - 14:00

Miejsce imprezy Szkoła Podstawowa nr 172

Adres Jaskrowa 15, Łódź

Rodzaj imprezy wykład

Organizator Centrum Badań Molekularnych i Makromolekularnych Polskiej Akademii Nauk w Łodzi

Prowadzący imprezę dr Agnieszka Tomaszewska-Antczak

Adresaci imprezy Szkoła podstawowa (klasy IV-VI)
Szkoła podstawowa (klasy VII-VIII)

Wymagana wcześniejsza rejestracja na imprezę:

Brak wolnych miejsc

E-mail agnieszka.tomaszewska@cbmm.lodz.pl

Numer telefonu 42 6803215

Opis imprezy

Wykład odpowiada na pytania: Jak powstaje czekolada? Co naprawdę kryje w sobie słodka tabliczka? Czy warto "grzeszyć" spożywając ją? Dlaczego czekolada nas uszczęśliwia? Przedstawimy pozytywny wpływ niektórych składników czekolady na organizm ludzki.